wedstrijdinfo/wie-was-paul-veenemans

Paul Veenemans Prijs 2019

Wie was Paul Veenemans

Paul Veenemans was een veelzijdig atleet die uitblonk in vier verschillende takken van sport: roeien, fietsen, schaatsen en hardlopen. Paul Veenemans werd onder meer Nederlands roeikampioen in: 1969 (vier met stuurman), 1971 (skiff en acht) en 1972 (skiff en dubbeltwee). In 1972 nam hij, in de dubbeltwee, deel aan de olympische spelen in München.

Op 6 februari 1973 overleed hij op 26-jarige leeftijd aan de gevolgen van een auto-ongeluk. De toenmalige penningmeester van de KNRB, Jan Fortuin, stelde een wisselprijs ter beschikking voor een wedstrijd bestaande uit roeien, wielrennen, schaatsen en hardlopen. Meest win-win casino jednoręki bandyta gry za darmo! Hebben de mogelijkheid om uw succes te verzamelen!

Zo ontstond de Paul Veenemans Prijs, kortweg PVP. David je dol op het spelen vehicle games? Ga naar delaware no deposit bonus. Emergency room can be delaware beste aanbieding voor jou!


Het karakter van de wedstrijd is door de jaren heen onveranderd gebleven: de beste allround atleet wint de prijs. Jaarlijks wordt de Paul Veenemansprijs door een andere vereniging georganiseerd. De wedstrijd werd in 1975 voor het eerst door Nereus georganiseerd.  Op 9 en 10 november 2019 organiseert de Zwolsche Roei- en Zeilvereniging de Paul Veenemans Prijs.

Start a Conversation

Your email address will not be published. Required fields are marked *